Hae sivustolta
  Tulikivi_Jalanti_takkaleivinuuni_Ari_Ruoho_perunarieskat 896px

  Arin ja Pepin takkakokkausreseptit 

   

  Arin ja Pepin ruoanlaittoa takkaleivinuunissa isolla sydämellä

   

  Ruoanlaitto on kokkikilpailun voittajapariskunnalle Arille ja Pepille sydämen asia. He valitsivat kotiinsa Kermansavi-malliston takkaleivinuunin, joka lämpiää yli 300 asteeseen ja jonka paistoaika on pitkä. Takkaleivinuunin ollessa kuumimmillaan siellä paistuvat vaikkapa pitsat ja yöksi voi jättää seuraavan päivän padan hautumaan pehmeälle jälkilämmölle, jota riittää aina aamuun asti. Tervetuloa Arin ja Pepin takkakokkauksen makumatkalle! Tsekkaa vinkit, poimi takkakokkausreseptit talteen ja testaa niitä kotona itse.

   

  Takkakokkaajan työvälineet

  Tulikiven Cooking -tuotesarja ovat kehitetty takkakokkausta varten. Takkakokkauksessa ja ruoanlaittoastioiden käytössä vain mielikuvitus on rajana. Padassa haudutat lihaa tai kasviksia. Ruukussa valmistat näppärästi annosateriat. Pihvit paistat kätevästi pihvikivillä. Oikean lämpötilan tarkisteluun Tulikiveltä saat myös sopivat lämpömittarit. Tutustu ja kokeile Cooking-tuotteitamme. Katso miten Ari ja Peppi käyttivät Cooking-tuotteita kokkauksessa.

  Ari_Ruoho_pataruoka_ja_annos_pöydällä DSC01908 896px
   

  Hiillostettua siikaa

  Takassa poltetaan pari pesällistä puita ja laitetaan ritilä loppuhiilloksen päälle lämpenemään ennen kalan laittoa ritilälle. 

  Lataa siikaresepti

   

   

  Brisket & BBQ

  Takka kuumennetaan edellisenä iltana ja liha laitetaan Tulikiven Cooking-padassa kypsymään leivinuuniin yön yli. Seuraavana päivänä takka lämmitetään uudelleen. Leivotaan lihan kylkeen perunarieskat ja valmistetaan Coleslaw.

  Lataa brisketresepti

   

  Uuniselleriä ja perunarieskaa

  Juuriselleriä haudutetaan leivinuunissa puolitoista tuntia, kun se otetaan huoneen lämpöön tekeytymään leivotaan eilisestä perunamuussista perunarieskoja.

   

  Lataa selleriresepti

  Lataa rieskaresepti

   

  Illanistujaisiin lohipiirakkaa

  Rahkavoitaikinaan kääritty lohi ja maustettu riisi paistetaan leivinuunissa parilan päällä. Kullankeltainen Coulibiac maistuu mukavasti illanistujaisissa. 

   

  Lataa lohiresepti

   

  Herkkusuille uunijäätelöä

  Vuolukiviset astiat varaavat lämmön lisäksi tehokkaasti myös kylmää. Cooking-ruukku kylmäksi jäähdytettynä ja leivinuunin lämmössä viimeisteltynä sopii hyvin uunijäätelön tekoon.

  Lataa jäätelöresepti

   

  Lisää reseptejä ruoanvalmistukseen varaavassa takassa

  Sivuillamme voit tutustua myös Marttojen resepteihin sekä lukuisiin muihin vuosien varrella kehittelemiimme resepteihin.

   

  Vahvista omaa huoltovalmiutta lämmön ja ruoanlaitoin suhteen varaavalla takalla, ainoalla sähköstä riippumattomalla lähteellä.

   

  Kysy lisää asiantuntijaltamme ja jätä yhteydenottopyyntö