Hae sivustolta
  Tulikivi_Martat_viikon_takkaruokareseptit_ohjeita_helppoihin_arjen_aterioihin_1920x1080px

  Marttojen ruokavideot takkakokkaajille

   

  Viikon takkaruokareseptit helppoihin arjen aterioihin

   

  Tulikivi ja Martat ovat yhteistyössä toteuttaneet ruokavideoita, joilla halutaan helpottaa arjen ruoanvalmistustasi varaavassa takassa. Pohjois-Karjalan Marttojen kotitalousasiantuntija Tiia Koppasen suunnittelemissa  takkaruokaresepteissä yhdistellään kotimaisia raaka-aineita ja kotivaratuotteita. 

   

  Lämpöä varaava takka on kotisi sähkönsäästäjä ja monipuolinen apu ruoan­laitossa, kun käytät hyväksesi takkalämmön eri vaiheet. Takan pehmeässä lämmössä voit hauduttaa, kypsentää ja paistaa. Ruoanlaitto takassa onnistuu niin hiilloksella kuin sen jälkeisessä lämmössä. Varaavan takan lämpö kypsentää ruokia vielä pitkään tulen sammumisen jälkeen aina seuraavaan aamuun asti.

  Tulikivi_Martat_Raita_takalla_kokkausta_960x540px
   

  Valmistele takkaruoat takkaa lämmittäessä

  Kun lämmität takkaasi, niin sinä aikana voit helposti valmistella ruoat takkaan laittoa varten. Ruoanlaiton voit aloittaa, kun lämmityksen jälkeen takassa on jäljellä loppuhiillos. Takan arinailmalla voit säätää hiilloksen voimakkuutta, joka puolestaan säätää takkapesän lämpötilaa nostavasti tai tasoittavasti valintasi mukaan. Hiilloksella kokatessasi pidäthän takan hormipellin aina auki. Suljethan takkasi luukun, kun olet lisännyt sinne ruokaa tai ottanut ruoan pois. Voit sulkea hormipellin vasta, kun takkasi hiillos on palanut kokonaan. 

   

  Työvälineitä takkaruokien valmistukseen

  Tulikiven vuolukiviset Cooking -tuotteet ovat kehitetty helpottamaan ruoanlaittoa takassasi. Paistoritilää voit käyttää hiilloksen yllä liekkien sammuttua. Ritilän päällä voit tarvittaessa käyttää valurautaparilaa ja sitä tuleekin käyttää aina vuolukiviastioiden alla tasaamassa niiden lämpötilaa. Takan ja astioiden lämpötilaa voit seurata siihen sopivilla lämpömittareilla. 

  Cooking setti all 600x400x72px
   

  Herkullisia takkakokkaushetkiä!

  Katso viikon takkaruokavideot, lataa reseptit talteen ja kokeile kotona omassa takassasi.

   

  Maanantai

  Arjen helpoimmat ruoat syntyvät vaikka yhdellä kädellä. Tässä viikon helpoimmassa takkaruoassa ei tarvitse pilkkoa eikä kikkailla. Gnocchi-kalavuoka on todellinen kotivararuoka, kun pidät nämä muutamat ainekset kaapissasi! 

   

  Lataa maanantain takkaruokaresepti

   

   

  Tiistai

  Tämä edullinen takkakiusaus pitää sisällään suomalaisen sadon maukkaimpia aineksia ja pakastimesta löytyvistä marjoista syntyy suussa sulava marjapaistos. Lisää nämä tarvikkeet omaan kotivaraasi.

   

  Lataa tiistain takkaruokaresepti

   

  Keskiviikko

  Herkulliset röstiperunat valmistuvat nopeasti takassa tai voit lämmittää paistokiven kuumaksi takassa ja paistaa röstiperunat pöydällä.  Röstiperunoiden täytteeksi valmistuu savumuikkutäyte ja kasvis-juustotäyte. Voit käyttää myös muita kaloja, ­kuten savusärkeä tai kirjo­lohta tahnassa.

   

  Lataa keskiviikon takkaruokaresepti

   

  Torstai

  Tämä meksikonpata onnistuu takassa myös hitaasti yön yli hauduttaen noin 100 asteessa. 

   

   

  Vinkki, ilman sähköä: voit soseuttaa baked oatsiin banaanin haarukalla ja käyttää kaurajauhoja. Puuron päälle sopivat myös muut marjat ja hedelmät.

   

  Lataa torstain takkaruokaresepti

   

  Perjantai

  Leivinpaperissa valmistettu kuha ja kasvikset kypsyy juuri sopivaksi. Lämmin jälki­ruoka kruunaa tämän aterian. Tätä takan lämmössä paahdettua hedelmäsalaattia voit maustaa mieleisellä tavalla ja hedelmiä vaihtaa aina sesongin mukaan. 

  Lataa perjantain takkaruokaresepti

   

  Lauantai

  Helpota viikonloppuasi! Kypsennä nyhtökana flatbreadille jo edellisen päivän takan jälkilämmöillä hitaasti hauduttaen ja valmista
  kukkakaali-parsakaalisalaatti ennen flatbreadien paistoa takassa.

   

  Lataa lauantain takkaruokaresepti

   

  Sunnuntai

  Quesadillat valmistuvat nopeasti. Tortillalettujen väliin voit laittaa melkein mitä tahansa ja juustolla sidot täytteet yhteen. Tämä helppo suklaa-banaani jälkiruoka pehmenee ja makeutuu kuin itsekseen takassa herkulliseksi jälkiruoaksi.

   

  Lataa sunnuntain takkaruokaresepti

   

  Lisää reseptejä ruoanvalmistukseen varaavassa takassa

  Sivuillamme voit tutustua myös kokkiparin Ari Ruohon ja Peppi Aralehdon resepteihin sekä lukuisiin muihin vuosien varrella kehittelemiimme resepteihin.

   

  Kun varaavan takan hankinta on ajankohtainen, niin jätä meille yhteydenottopyyntö