Tulikiven kiukaat luovat spa-tunnelmaa

Sähkö- ja puukiukaat

 

 

 

 

KIUAS ON SAUNASI SYDÄN

 

Kiuas on osa sinua. Se sopii saunasi sisustukseen, toteuttaa löylytoiveesi ja sopeutuu aikatauluihisi, aina valmiina tarjoamaan saunanautinnon kaikille aisteillesi. Tulikiven kiukaiden sielu on ikiaikaisessa perinteessä ja aidossa suomalaisessa luonnonkivessä. Kiukaiden  kauneus on ajattomassa muotoilussa ja viisaus tämän päivän teknisissä ratkaisuissa. Kiukaat on suunniteltu kestämään aikaa ja palvelemaan sinua vuosia. Kestävillä valinnoilla voit vaikuttaa ekologiseen jalanjälkeesi. Tulikiven kiuasmallistolla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

 

small_avainlippu_sininen_rgb

 

 

Kiukaan valinta

Oikean kokoisen kiukaan valinta on ensimmäinen askeleesi suunnittelussa ja parhaan saunanautinnon saavuttamisessa. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta tai polttopuun tarvetta.

Kuura-kiuas sopeutuu aikatauluihin
 

Saunasi koko ja sen rakenteet vaikuttavat kiukaan koon (kW) valintaan. Sen perusteella voidaan laskea saunasi tilavuus. Sähkökiukaista löytyvät sopivat kiukaat aina kolmen kuution saunoista kolmenkymmenenkuuden (3-36 m3) kuution kokoisiin saunoihin. Puukiukaista puolestaan kahdeksasta kahteenkymmenen (8-20 m3) kuution kokoisiin saunoihin. Autamme sinua oikean kokoisen kiukaan valinnassa. 

 

KATSO LÄHIN STUDIO

 

Design

Panostamme sähkö- ja puukiukaissamme laadukkaisiin materiaaleihin, moderniin ja ajattomaan, sisustamisen ammattipiireissä suosittuun muotokieleen, jotta kiukaasi on harmoniassa saunatilasi kanssa. Muodoista löytyy niin ellipsiä, pyöreää, neliötä kuin suorakaidetta. Kiukaat valmistetaan Suomessa huolellisesti ja vastuullisesti käsityönä.

 

Lattiamalliset sähkökiukaat sopivat asennettavaksi lauteiden läpi tai saunaan keskeiselle paikalle. Pieneen saunaan on tarjolla ellipsinmuotoisia sähkökiukaita, jotka vievät tilaa vain 30 senttiä syvyydestä. Puukiukaista löytyy sopivat mallit saunatilaan ja seinänläpi asennuksiin sekä omat mallit savusaunan ystäville. 

 

Materiaalit

Tulikiven kiukaissa materiaalina käytetään aitoa prosessoimatonta vuolukiveä ja valukiveä, jonka valmistuksessa hyödynnetään keramiikkateollisuuden sivuvirroista saatavaa laadukasta posliinia.

 

Lämmön ja löylyn laatu

Kiukaissa on suuri 60 kg kivimäärä, joka vaikuttaa löylyn laatuun antamalla miellyttävän pehmeät löylyt. Kiukaisiin sopivat perinteiset lohkopintaiset oliviinidiabaasi kiuaskivet, jonka päällä pintakivinä voidaan käyttää Tulikiven valkoisia ja pyöristettyjä Deco White-koristekiuaskiviä.

 

 

Tuisku-kiuas ja taustaseinä Nobile-vuolukivipinnalla
 

Sauna ja terveys

Tutkimukset ovat osoittaneet saunomisella olevan useita terveydellisiä vaikutuksia. Saunominen nostaa muun muassa energiatasoja, lievittää stressiä ja kipuja, parantaa verenkiertoa, puhdistaa ja kuorii ihoa, lisää aineenvaihduntaa ja nopeuttaa palautumista sekä parantaa unenlaatua.

Tulikiven kiuas luo spa-tunnelmaa saunaan

Sähkökiukaat

Spa-tunnelmaa saunaan

 

Mallisto

Sähkökiukaissa on monia eri vaihtoehtoja pintamateriaaleiksi harmonisesta vuolukivestä vaaleaan valukivipintaan. Vuolukivi on erinomainen materiaali kiukaaseen, koska se antaa kostean ja tasaisen pehmeän löylyn. Lisäksi kiukaan vuolukivipinta kuivattaa saunan kätevästi löylyjen jälkeen.

 

Tulikiven sähkökiukaat ovat turvallisia käytössä, koska niiden ulkopintaan voi koskettaa polttamatta itseään. Alhaisen pintalämpötilan ansiosta laudetilaa saa lisää huomaamattaan, kun lauteet voi rakentaa lähes kiinni kiukaan pintaverhoiluun ilman suojakaiteita.

 

Elektronissa sähkökiukaissa voi säätää saunatilan lämpötilaa asteen tarkkuudella omien mieltymysten ja fiiliksen mukaan. Tarkalla lämpötilasäädöllä voit vaikuttaa energian kulutukseesi. Vain 15 asteen lämpötilamuutos voi tuoda jopa 30 % kustannussäästön sähkökulutuksessa.

Tuisku XL -kiuas sopii isoihin saunoihin
 

Lapsiystävällinen kiuas ilman  suojakaiteita on helppo sijoittaa erilaisiin saunoihin.

 

Saunanautintoa asteen tarkkuudella omien mieltymysten ja fiiliksen mukaan.

 

 

Onko kiukaan vaihto ajankohtainen?

Tulikiven kiukaat sopivat erikokoisiin ja -mallisiin saunoihin. Katso lisää ideakuvia saunaratkaisuista ja lataa kiuaskuvasto itsellesi.

 

Jos löysit sopivan mallin tai tarvitset lisää tietoa kiukaista suuntaa lähimpään Tulikivi-studioosi

 

LATAA KIUKAAT KUVASTO

Tulikivi kiukaat Sauna kuvasto
Tulikiven puukiuas luo aidon tulen tunnelmaa saunaan

Puukiukaat

Aidon tulen tunnelmaa saunaan

 

Mallisto

Tulikiven puukiukaissa on panostettu puhtaaseen palamiseen, muotoiluun ja takkamaisen tunnelman luomiseen saunaan. Löylyn laadun takaa kiukaan iso kivitila. Vuolukivipinta puolestaan varaa lämpöä ja kuivattaa saunan sanomiseen jälkeen.

Tulikiven Hile-puukiuas uritetulla pinnalla
 

Puukiukaan luukun kätisyys on vaihdettavissa, mikä helpottaa sen sijoittelua saunatilassa. Kiukaan ympärille lattiaan ja seinille sinun ei tarvitse asentaa erillisiä palosuojalevyjä, koska säteilysuojapellit ovat kiukaassa valmiina. Kiukaat polttavat puut puhtaasti ja tehokkaasti. Jäljelle jääneen puhtaan puutuhkan voit hyödyntää puutarhakasveille lannoitteena.

 

Vanhan puukiukaan vaihto

Vanha puukiuas vaihtuu helposti uuteen Tulikivi-kiukaaseen. Katso, jopa parissa tunnissa!

 

 

Tutustu mallistoon ja lisävarusteisiin

 

Mallistostamme löydät ratkaisut niin sähkö- kuin puusaunaan. Sopivat mallit löytyvät myös savu- ja yhteisösaunoihin. Kiukaiden monet verhoilumahdollisuudet varmistavat, että kiukaasi kestää aikaa ja on sinun näköisesi. Kiukaiden lisävarusteet tarjoavat pikantin lisän saunatilan viimeistelyyn. Olemme kiinnittäneet esteettisyyteen huomiota pienimissäkin yksityiskohdissa, jotta aistisi todella lepäävät löylyssä. Kiukaidemme 60 kiloa kiuaskiviä tekevät löylyistä miellyttävät.

 

Lisävaruste

Kiukaan taustaseinä

 

Kivi on kestävä sisustuselementti kiukaan taustaseinässä. Aidolla luonnonkivisellä kiukaan taustaseinällä viimeistelet saunasi ilmeen käden käänteessä.

 

Taustaseinässä voit käyttää vuolukivilaattaa eri pintavaihtoehdoilla, Carrara marmoria sekä monia muita kivilaatuja. Luonnonkiviä voit tilata verkkokaupamme kautta.

 

Verkkokauppa

Tulikivi kiuas Naava Taustaseinä Hexagon Back
 

Lisävaruste

Lasikaulus

 

Lauteisiin integroitavan kiukaan asennusaukon viimeistelyssä voit käyttää lasikaulusta, jota on saatavilla valkeana ja mustana, pyöreän ja neliön mallisena.  Lasikauluksen voit asentaa helposti myös jälkikäteen. Lasikaulus on tilattavissa verkkokaupastamme.

Verkkokauppa

Pyöreä lasikaulus viimeistelee integroidun Riite-kiukaan
 

Lisävaruste

Kiuaslinssi 

Näet kuinka vesihöyry nousee kiukaan päältä kohti kattoa. Kiuaslinssi viimeistelevät saunanautinnon korostaen saunan mystistä henkeä. 

 

Kiuaslinssi asennetaan saunan kattoon ja valo hohtaa kiuaskiviin ylhäältäpäin kohdevalon lailla. Kohdevalo nostaa kiukaasi näyttävästi valokeilaan.

Kiuaslinssi on helposti jälkiasennettava ja sen ohjaus tapahtuu Tulikiven kiuasohjaimen kautta. Voit tilata tuotteen verkkokaupastamme.

 

Verkkokauppa

Kiuaslinssi Riite-kiukaan yläpuolella
 

Yleisiä kysymyksiä

 

Minkä kokoinen kiuas sopii parhaiten sinun saunaasi? Mitä kiaskiviä voi käyttää? Kuka huoltaa Tulikivi-kiukaasi? Katso kysymykset ja vastaukset.

 

Tutustu myös sähkökiukaiden ja puukiukaiden ohjeisiin.

Riite-kiukaassa valkeat Deco White -kiuaskivet
 

Kiukaan hankinta

Kiukaan tilaaminen onnistuu helposti verkkokaupasta, jos olet varma kiuasvalinnastasi. Verkkokaupasta saat myös kiuaskivet ja -tarvikkeet sekä aidot luonnonkiviset kiukaan taustaseinät, joilla viimeistelet unelmiesi saunan ilmeen. Samalla voit tilata sopivat lattia- ja seinälaatat kylpytiloihin.

 

Harkitessasi vielä kiukaan hankintaa, niin poikkea lähimmässä Tulikivi-studiossa katsomassa sähkö- ja puukiuasmalleja. Myymälässä pääset näkemään aidosti kiukaan materiaalin ja tutustumaan muihin kiukaan ominaisuuksiin.

 

Tulikivi blogi
small_tehtysuomessa_madein_sininen_rgb

Julkaisemme blogeja takoista,  kaminoista, kiukaista, kivitasoista ja -laatoista, ruuanlaitosta, ympäristövaikutuksista, takkaremonteista, uunimestareista ja studioista.
Avainlippu-tunnuksemme kertoo tavoitteestamme tehdä hyvää asiakkaalle, ympäristölle sekä Suomelle. 

 

4 min read

Kiukaan koko on tärkeää - Oikean kokoinen kiuas antaa parhaan löylyn

Saunan kiukaan lämpö rentouttaa, rauhoittaa, huoltaa ja antaa hengähdyshetken arjesta. Sauna on perisuomalainen...

4 min read

Puukiukaan vaihto - Milloin on ajankohtaista vaihtaa puukiuas?

Mökkisaunan lämmitys on hauskaa puuhaa ja saunominen kuuluu perinteisiin mökkihommiin. Päivät tulee touhuiltua ulkona...

3 min read

Oikein huollettu kiuas kestää - kuinka puukiukaan huolto tapahtuu?

Saunominen on suomalainen perinne ja jokaisella meillä on sille oma merkityksensä. Erityisesti puukiukaassa on oma...

5 min read

Savusauna on saunojen kuningas

Savusauna on rauhan tyyssija. Sen hiljaisuudessa ja hämärässä tunnelmassa saunotaan normaalia kauemmin ja se on aina...

3 min read

Kaunis kiuas kruunaa saunanautinnon

Saunominen on parhaimmillaan rauhoittava ja rentouttava kokemus. Saunomista käytetään moneen eri tarkoitukseen....