Hae sivustolta
  Luonnonkiven puhdistus ja hoito-ohje Tulikivi

   

  Puhdistus ja hoito-ohje
  Luonnonkivi

   

   

  Terrazzo kivet sisustuksen kuumin nimi

  Pyydä tarjous uudesta keittiötasoista tai lattialaatoista Tulikivi myyjältä.

  PYYDÄ TARJOUS

   

  Luonnonkivi on helppohoitoinen

   

  Luonnonkiven puhdistus ja hoitaminen ei ole mikään konstikas juttu. Kestävänä materiaalina se säilyttää tyylikkyytensä arkikäytössä vuosikausia. Muutama asiaa on kuitenkin hyvä pitää mielessä.

   

  Tulikivi luonnonkiven puhdistus ja hoito-ohje
   

  Ennen käyttöönottoa

   

  Uudet luonnonkivipinnat on syytä suojakäsitellä rasvaa ja likaa hylkiviksi ennen käyttöönottoa Tulikivi Care -suojausaineella. Se antaa pinnoille vettä ja likaa hylkivän suojan. Tulikiven valmistamat kivitaso on aina suojakäsitelty valmiiksi jo tehtaalla.

  Deco_Feel_Sisustus_Karjalohja_Kylppäri_VersA_RGB_1200pxl
   

  Päivittäinen puhdistus

   

  Suojakäsiteltyjen luonnonkivipintojen puhdistukseen riittää usein pelkkä pyyhkäisy kostealla liinalla. Vältä puhdistamasta pintoja voimakkaasti happamilla, emäksisillä tai hankaavilla puhdistusaineilla.

   

  Syntyneet tahrat on hyvä poistaa mahdollisimman pian ennen lian kuivumista. Ruoka-aineista herkimmin tahraavia ovat kahvi, tee, kolajuomat, sitrushedelmät, punaviini ja etikka. Jos et poista tahroja tuoreeltaan, ne saattavat muuttaa kiven ulkonäköä.

   

  Yleispuhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 1 puhdistusaine. Yleispuhdistuksessa voi myös käyttää muita normaaleja laimeita ja neutraaleja pesuaineita veteen sekoitettuna (esim. astianpesuaine).

  Kivenherra_32970_wc2kr_TK568 Stormy_black_Carrara_nero marquina 400x600px
   

  Teho puhdistus

   

  Tehokkaampaan puhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 2 erikoispuhdistusaine. Voimakkaasti happamia, emäksisiä ja hankaavia puhdistusaineita tulee kivipinnoilla välttää.

   

  Tehokaan puhdistuksen jälkeen pinnat on hyvä uudelleen suojauskäsitellä. Kiillotetulle kivelle sopiva suojausaine on Protectant 1 ja mattapintaiselle Protectant 2. Keraamiset neolith- sekä komposiittitasot eivät vaadi uudelleen suojauskäsittelyä.

   

  Lataa Tulikivi Care tuotteiden käyttöohje pdf-muodossa.

  Tehopuhdistukseen Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 2
   

  Tulikivi Care Cleaning Agent 1

   

  Tulikivi Care Cleaning Agent 1 -puhdistusainetta kannattaa käyttää säännölliseen, päivittäiseen puhdistukseen.  Irrottaa tehokkaasti rasvalikaa, mutta ei poista vahattua tai suojakäsiteltyä pintaa.

   

  Huom. Tuote ei sovellu tulisijojen puhdistukseen.

  Tulikivi puhdistusaine Cleaning Agent 1
   

  Tulikivi Care Cleaning Agent 2

   

  Tehokkaampaan puhdistukseen sopii Cleaning Agent 2 -puhdistuaine. Tuote poistaa tehokkaasti pinttyneen lian ja tahrat. Käsittelyn jälkeen pinnat suojakäsitellään uudelleen.

   

  Huom. Tuote ei sovelut tulisijojen puhdistukseen.

  Tulikivi puhdistusaine Cleaning Agent 2
   

  Tulikivi Care Protectant 1

   

  Kiillotettujen luonnonkivipintojen suojausaine. Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava. Ei muuta kivipinnan väriä.

   

  Huom. Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen.

  Tulikivi suojausaine Protectant 1
   

  Tulikivi Care Protectant 2

   

  Hiottujen, mattapintaisten luonnonkivipintojen suojausaine. Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava. Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen. Ei muuta kivipinnan väriä.

   

  Huom. Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen.

  Tulikivi suojausaine Protectant 2
   

  Tulikivi Care Cleaning Agent 4

   

  Cleaning Agent 4:ta käytetään pinttyneen lian poistoon ja kaikkien luonnonkivipintojen sekä komposiittikivien puhdistukseen. Aineen kiillotussaven hienojakoisuuden ansiosta tuote ei naarmuta kiven pintaa. Tuote sopii sekä takan että luukkujen puhdistukseen.

  Tulikivi Cleaning Agent 4
   

  Tilaa mallipala

   

  Luonnonkivi on runsaiden mahdollisuuksien materiaali. Se istuu melkein paikkaan kun paikkaan. Yhdistelemällä luonnonkiviä toisiinsa saadaan yksilöllinen sisustus kotiin.

   

  Mietitkö sopiiko kotiisi paremmin vuolukivi vai graniitti laatat? Tai kenties mosaiikki? Mikä marmoritaso sopii parhaiten kotiisi? Mallipalapalvelustamme voit tilata kahdesta suosikkikivestä mallipalan suunnitelun avuksi.

   

  Tilaa mallipala Tulikivi
   

  Uusimmat esitteet ladattavissa

   

  Tutustu uusimpiin Tulikivi esitteisiin. Ne ovat ladattavissa nettisivuiltamme. Samalla voit lukea viimeisimmät blogimme tulisijoista, kiukaista ja sisustuskivistä.

  Lataa uusimmat Tulikivi kuvastot
   

  Kaipaatko apua suunnittelussa,

  jätä yhteydenottopyytö, niin mietitään yhdessä sinun kohteeseen sopiva ratkaisu.