Tulikivi luonnonkivitasojen työstö vaihtoehdot

 

Laatan pintakäsittelyt

 

 

Lattialaatat ja seinälaatat

Tulikivi mattapinta Carrara marmoriseinälaatoissa

Mattapinta

Marmori, kalkkikivi sekä vuolukivi laattaa saa mattapinnalla. Mattapinta onkin yleinen valinta vuolukivi laatoissa erityisesti silloin, kun kotiin tulee Classic-malliston vuolukivitulisija.

Tuikivi hiottupinta vuolukivilattialaatoissa

Hiottu pinta

Puolikiiltävä vuolukivipinta toimii sisätiloissa. Erityisesti kosteiden tilojen lattioissa se on hyvä, koska se ei ole liukas. Hiottua pintaa käytetään vuolukivilaatoissa ja -mosaiikeissa.

Pielinen-malliston Lamu-takassa Grafia-pinta.

Grafia pinta

Vesileikkauksella saadaan vuolukiven pintaan uutta tekstuuria ja rosoisuutta, kuin kallion pinnassa. Kiven pinnassa on epäsymmetrisiä urituksia sekä pientä kimmellystä. Vuolukivilaattojen lisäksi Grafia-pintaa käytetään varaavissa vuolukivitulisijoissa. Grafia-laatta sopii erinomaisesti myös kiukaiden taustaseinäksi.

Deco_Espoo_Nobile_Wall_600x400px

Nobile pinta

Vuolukiven pinta on saatu tummaksi Nobile-pinnaksi vesikäsittelyllä. Karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, vähän kuin mokkanahkaa. Tummankarhea Nobile sopii hyvin niin tulisijoihin kuin seinä- ja lattialaatoitukseen kylpyhuoneisiin. Nobile-pinta ei ole märkänä liukas. Nobile-laatta sopii myös korostuslaataksi esim. kiukaan taakse.

Tulikivi harjattu pinta lattiassa

Harjattu pinta

Harjaus voidaan tehdä  vuolukivelle ja marmorille. Harjattu vuolukivi on sinertävä. Kiveä voidaan tällöin hyvin käyttää eteisissä, ulkorappusissa ja muissa liukkaissa kohteissa, joissa pinta ei saa olla liukas. 

Tulikivi kiillotettu lattialaatta

Kiillotettu pinta

Kivelle ominaiset värit ja kuviot korostuvat kiillotetussa pinnassa. Kiillotus tekee graniitin tai marmorin pinnan kiiltäväksi ja peilaavaksi. Kiillotettua pintaa käytetään paljon seinä- ja lattialaatoissa kivitasojen lisäksi.

Tulikivi lohkottu pintainen laatta

Lohkottu pinta

Karhea lohkopintainen kivi. Graniiteissa ja vuolukivissä se soveltuu muurimaisiin pystypintoihin sekä erinomaisesti korostuselementiksi kylpyhuoneisiin ja saunoihin.

Tulikivi uritettu pinta

Uritettu pinta

Uritus antaa mahdollisuuden vaikuttaa kiven ulkonäköön eri uritusmenetelmin. Uritettua pintaa "Rigata" käytetään vuolukivisissä kiukaissa. Uritusta voidaan tehdä kuviomuotoon, jolloin luonnonkivilaatta saadaan saumattuna näyttämään kivimosaiikilta. Erityisesti kuviolliset vuolukivilaatat soveltuvat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Tulikivi antiikkipinta marmorimosaiikkilaatoissa

Antiikkipinta

Antiikkinen pinta on mattainen ja kiven reunat ovat vähän pyöristyneet. Antiikkipintaa käytetään marmorimosaiikki-laatoissa. Marmorimosaiikit sopivat kylpyhuoneisiin lattia- ja seinälaatoiksi sekä keittiön välitiloihin.

Tulikivi poltettu ja harjattu pintakäsittely

Poltettu/Harjattu pinta

Poltettu/harjattu pinta on karkea. Se tuo hyvin esiin kiven tekstuurin ja värin. Harjaus tehdään poltetulle graniittilaattapinnalle. Poltettu/harjattu pinta on kasvattanut suosiotaan keittiökivitasojen pintakäsittelynä.

Tulikivi pistehakattu pinta laatassa

Pistehakattu pinta

Pistehakattu pinta on karkea. Se soveltuu graniittien ja vuolukiven pintakäsittelyyn. Pistehakattu laatta on parhaimmillaan estämässä liukkautta ulkorappusissa ja pihalaatoissa. Pistehakkausta käytetään harvemmin sisätiloissa.

Tulikivi hiekkapuhallettu laattapinta

Hiekkapuhallettu pinta

Hiekkapuhallettu pinta on karkean tuntuinen. Hiekkapuhalluksella kivestä saadaan liukkaus pois. Hiottu kivi muuttuu hiekkapuhalluksessa värisävyltään vaaleammaksi ja sillä voidaan tehdä kiviin erilaisia kuvioita ja koristeita. Hiekkapuhallusta käytetään erityisesti askelmien liukuesteurien tekemiseen.

 

Laattamallisto

Tulikiven laajasta luonnonkivilaattojen mallistosta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen kotiin. Kivilajien sisällä eri kivien pintatekstuuri- ja värivalikoima on myös runsas. Lisäksi eri pintakäsittelyillä samasta kivestä saadaan esiin monia eri puolia. Löysitkö jo oman suosikkisi?

Tulikivi kivilaatat jokaiseen kotiin
 

Helppoa arkea kiven keskellä

 

Kivipintaisessa kodissa elämä on helppoa. Voi nauttia laadukkaasta arjesta kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Kivipintojen kanssa ei saa tarvitse pelätä pintojen naarmuuntuvan tai rikkoutuvan.

Tutustu tarkemmin luonnonkivilaattojen puhdistusohjesiin.

Tulikivi Care tuotesarja luonnonkiven puhdistukseen ja hoitoon
 

Jätä yhteydenottopyyntö

Käydään yhdessä läpi millainen kivipinta olisi sinun tarpeisiin sopiva.