Medium_Tulikivi_Koli_Nobile

Varaavat takat

 

 

Tulikivi varaava takka Kammi Nobile pinnalla

Varaava takka varaa lämpöä itseensä luovuttaen sitä pitkään ja tasaisesti

Mitä enemmän massaa takassa on, sitä paremmin se varaa lämpöä. Kun kuumat savukaasut ohjataan kiertämään takan poskikanavissa pitkään varautuu lämpö hyvin takkaan.

DECO_KALLA_2100_V4_sinkinharmaa_hopealuukku_14_896x560x72px

Tulikiven varaavat takat polttavat puuta tehokkaasti ja puhtaasti

Polttotekniikkaa on kehitetty niin, että puun tai pelletin polttamisesta syntyvä lämpöenergia otetaan mahdollisimman hyvin talteen eikä päästetä harakoille. Parin pesällisen polttaminen riittää antamaan lämpöä vielä seuraavanakin päivänä.

Cooking_tulipesassa_896x560x72px

Varaavan takan hyödyt

Varaavaa takkaa käytetään usein lisälämmönlähteenä. Se onkin mainio apuri leikkaamaan lämmityskuluja. Sähkön hinnan ollessa korkealla ja kallistuessa silloin kun lämmitystarve on kovimmillaan eli paukkupakkasten aikaan, saat varaavasta takasta erityisen paljon hyötyä. Se on aivan ehdoton sähkökatkojen aikaan, jolloin lämmityksen lisäksi voit hyödyntää varaavaa takkaasi myös ruoanlaitossa.

kapykolo_jokikivet_edessä_vuolukivi_laatta_896x560x72px

Tunnelmanluoja

Takka on ainoa lämmönlähde, joka luo myös tunnelmaa. Takkatulen seuraaminen on erityisen rentouttavaa ja hyvää vastapainoa digitaalisten ruutujen tuijottelulle. Jo pelkkä takkatulen ääni rauhoittaa monen mieltä. Ihmiset ovat kokoontuneet tulen ääreen jo aikojen alusta ja saaneet siitä turvaa ja viihdettä. Sama perinne jatkuu edelleen ja nyt jopa automaattisesti ohjattava varaava takka mahdollistaa sen kotioloissa.

 

Varaavat Karelia takat

Kotimainen vuolukivi on materiaalina ilmeikäs ja muuntautumiskykyinen. Eri tavoin käsitellyt vuolukivipinnat ovat Tulikiven Karelia-malliston suola. Pinnan voi hioa sileäksi, urittaa, lohkoa tai saada rosoisen kimmeltäväksi vesileikkauksella. Ilmeikästä sisustukseen sopivaa varaavaa vuolukivitakkaa voi lämmittää puulla ja pelletillä valinnan mukaan ilman lisäosia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Tulipesässä voi grillata ja laittaa ruokaa. Karelia takkaan on saatavana Senso-takkaohjain, joka opastaa takan käytössä ja huolehtii sen ilmansäädöistä.

 

LATAA KARELIA KUVASTO

Vuolukivi takka Karelia Saramo Nobile 2D malli
 

Varaavat vuolukivitakat

Tyylikäs ja tehokas vuolukivitakka sopii niin kotiin kuin vapaa-ajanasuntoon. Tulikiven mallistossa on monen kokoisia varaavia takkoja, joista löytyy oikea vaihtoehto suoralle seinälle, tilanjakajaksi sekä huoneen kulmaan. Varaavia vuolukivitakkojamme on sekä selkeän suoralinjaisia malleja että koristeellisempia. Takka voidaan käsitellä valkeaksi helposti asennuksen yhteydessä tai myöhemmin jälkikäteen.

 

LATAA KLASSINEN KUVASTO

 

Tulikivi varaava takka Harmaja 2 lohkokivillä
 

Varaavat Kermansavi takat

Kermansavi takat ovat moderneja varaavia keraamisia takkoja, jotka ovat sisustuksellisesti vertaansa vailla. Ilme on harmoninen, turvallinen ja kaunis luukku on upotettu pintaan, eikä näkyviä nuohousluukkuja tarvita. Perinteinen suomalainen käsityöläisyys on yhä vahvasti läsnä. Pinnan materiaalin voit valita monista vaihtoehdoista ja lukuisissa luonnonmukaisissa väreissä. Vaihtoehtoja löytyy monenlaisiin tilaratkaisuihin.

 

LATAA KERMANSAVI KUVASTO

Tulikivi Kermansavi malliston VAALA V4 takka grafiitinharmaa
 

Vuolukivi takkaleivinuunit

Tulikiven takkaleivinuunit ovat omaa luokkaansa keittiössä niin kotona kuin vapaa-ajan asunnolla. Erinomaisesti lämpöä varaava leivinuuni kypsyttää ruoan huolella ja pitää sen mukavan mehukkaana. Takkaleivinuuneissa on myös tilanjakajamalleja, joissa leivinuuni on joko sivulla tai takana.

Paistoaika on pitkä. Uunin ollessa kuumimmillaan paistat siellä vaikka pizzan ja yöksi voit jättää seuraavan päivän padan hautumaan pehmeälle jälkilämmölle, jota riittää aamuun asti. Puu-uunin aromi kruunaa aterian kuin aterian. Katso vinkkejä leivinuunin käytöstä sekä ruoanvalmistuksesta leivinuunissa videoistamme!

 

LATAA KLASSINEN KUVASTO

Tulikivi vuolukivi takkaleivinuuni TLU2000
 

Kermansavi takkaleivinuunit

Keraamiset takkaleivinuunit ja haudutusuunilliset takkamallit ovat mainioita ruoanlaitossa.

Jalanti on takkaleivinuuni, jonka leivinuunin voit sijoittaa mille tahansa takan seinistä: eteen, taakse tai kummalle vain sivuista. Leivinuunissa valmistat monipuolisesti ruokaa ja Jalanti toimii hyvin tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välissä.

Mustio ja Lentua taas ovat haudutusuunilla varustettuja takkoja. Nimensä mukaisesti näissä takoissa haudot erilaiset pataherkut tai maukkaan puuron aamuksi.

 

LATAA KERMANSAVI KUVASTO

Kemansavi takkalevinuuni Jalanti hiertopinta
 

Varaavan takan materiaalit

Kivi_900x6000px

Vuolukivi on kotimainen luonnontuote. Se on erittäin painavaa kivilaatua, jota Tulikivi louhii omilta louhoksiltaan Pohjois-Karjalan Juuasta. Painonsa ja lämmönjohtokykynsä ansiosta se on erinomainen materiaali takkoihin. Kun itse materiaali on painavaa ei takan ulkomittojen tarvitse olla niin suuret kuin kevyemmillä materiaaleilla, esim. tiilellä.

Lohkare_kesä_byPia_900x600px

Kermansaven valumassa on valmistettu ekologisesta kierrätysmateriaalista; korkeapolttoisesta keramiikkamurskeesta (80%)  ja sideaineena toimivasta puhtaasta, lämpöä kestävästä aluminaattisementistä. Valumassa kestää paitsi korkeat lämpötilat myös suuret lämmönvaihtelut.

 

Varaava takka soveltuu erilaisiin taloihin, myös matalaenergiataloihin. Koska varaava takka lämmittää tasaisesti, pysyy huonelämpötila miellyttävän lämpöisenä pitkän aikaa eikä lämpötila poukkoile kylmän ja tukahduttavan kuuman välillä.  Varaava takka säteilee lämpöä auringon lailla ja lämmittää näin ympärillä olevat ihmiset, eläimet, huonekalut ja rakenteet. Varaava takka ei kierrätä ilmaa ja huoneilma pysyy raikkaana. Lämmön tuntee myös lattiatasolla, eikä se karkaa suoraan kattoon. Tai piipusta ulos.

Tulikivi varaava takka käy matalaenergia taloihin
 

Vuolukivi leivinuunit, hellat ja liedet

Tulikiven leivinuunit, hellat ja liedet kypsyttävät ruoan huolella ja pitävät sen mehukkaana. Samalla kun lämmität kotiasi tai mökkiäsi hyödynnät leivinuunin tai hellan lämmön myös ruoanlaitossa. Puulämmitteinen leivinuuni tai hella on ehdoton suosikki alueilla, joilla on riski sähkökatkoista.

 

LATAA KLASSINEN KUVASTO

Tulikivi varaava liesileivinuuni LLU1250
 

Mittatilausmallisto

Jos et löydä mallistostamme juuri mieleistäsi uunimallia, älä huolestu. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksilöllisiäkin toiveitasi. Kerro siis meille, millaisen uunin haluat. Unelmien uuni voi olla muunnelma jostain vakiomallista tai kokonaan uusi, asiakkaan luonnosten perusteella valmistettu tulisija. Mittatilauspalvelussakaan emme tingi puhtaan palamisen vaatimuksista emmekä riittävästä massasta, koska uuni on ennen kaikkea lämmönlähde. Eikä aikaakaan, kun voit jo lämmittää ensimmäisen pesällisen ikiomassa mittatilausuunissasi.

Toteuta näköisesi tulisija!

 

LATAA KLASSINEN KUVASTO

Tulikivi mittatilaustakka Koli
 

Kaipaatko lämpöä helposti ja nopeasti?

Kätevä kiertoilmatakka tai kamiina loihtii hetkessä tulta
ja tunnelmaa vaikkapa loma-asunnolle. Kysy nyt tarjous suosikkitakastasi!

 

Pielinen mallisto

Pielinen-sarjan Palas, Henka, Jokka, Juva, Kammi, Kelo, Lako ja Lamu ovat varaavia kiertoilmatakkoja. Niiden kiinnostavat, moniulotteiset vuolukivipinnat varaavat hyvin lämpöä, korostavat aidon luonnonkiven kauneutta ja tuovat kotiisi ripauksen pohjoisen eksotiikkaa.  Classic pintainen malli voidaan käsitellä myös valkoiseksi asennuksen yhteydessä tai myöhemmin jälkikäteen.

 

LATAA PIELINEN KUVASTO

Tulikivi Pielinen kiertoilmatakka Lako
 

Ohjeita sekä vinkkejä

Tutustu vuolukivisten sekä keraamisten tulisijojen käyttö-, puhdistus- ja hoito-ohjeisiin. Tulisijojen käyttöohjeet löytyvät nettisivulta. Tulikiven takat on suunniteltu niin, että niissä on kätevä laittaa myös ruokaa. Kokeile erilaisten ruokien tekoa Tulikivi takassa!

 

Joustava Tulikivi-rahoitus

Tulisijan hankinta on iso asia. Hankinnasta on kuitenkin hyötyä ja iloa pitkäksi ajaksi. Onneksi kaikkea ei tarvitse maksaa kerralla pois, vaan voit hyödyntää joustavaa Tulikivi-rahoitusta ja maksaa sinulle sopivissa erissä. Rahoitusta voit käyttää niin uuden tulisijan, kiukaan tai kivitasojen hankintaan.

Joustava Tulikivi-rahoitus auttaa varaavan takan hankintaan
 

Tulikivi blogeja

Tulikivi on tarjonnut yli 40 vuotta lempeää lämpöä, turvaa ja mielenrauhaa Pohjois-Karjalasta. Lue asiakkaiden kokemuksia takkaremontista, käytännön vinkkejä tulisijan hankintaan sekä käyttöön. Tutustu Tulikivi blogeihin.

 

Asiakkaiden kokemukset ja kertomukset auttavat meitä parantamaan tuotteitamme ja palveluitamme. Lue lisää asiakkaiden kokemuksista heidän blogikirjoituksista.

Tutustu Tulikivi blogeihin.