Medium_Tulikivi_Koli_Nobile

Varaavat takat

 

 

 

Mikä on varaava takka?

Varaava takka on takka, joka varaa lämpöä itseensä ja luovuttaa sitä pitkään ja tasaisesti. Mitä enemmän massaa takassa on, sitä paremmin se varaa lämpöä. Kun kuumat savukaasut ohjataan kiertämään takan poskikanavissa pitkään varautuu lämpö hyvin takkaan.

Tulikivi tulisijat Pielinen Kammi Nobile 18 kiertoilmatakka
 

Tulikiven varaavat takat polttavat puuta tehokkaasti ja puhtaasti. Polttotekniikkaa on kehitetty niin, että puun tai pelletin polttamisesta syntyvä lämpöenergia otetaan mahdollisimman hyvin talteen eikä päästetä harakoille. Parin pesällisen polttaminen riittää antamaan lämpöä vielä seuraavanakin päivänä.

DECO_KALLA_2100_V4_sinkinharmaa_hopealuukku_14_1200px
 

Varaavan takan hyödyt

Varaavaa takkaa käytetään usein lisälämmönlähteenä. Se onkin mainio apuri leikkaamaan lämmityskuluja. Sähkön hinnan ollessa korkealla ja kallistuessa silloin kun lämmitystarve on kovimmillaan eli paukkupakkasten aikaan, saat varaavasta takasta erityisen paljon hyötyä. Se on aivan ehdoton sähkökatkojen aikaan, jolloin lämmityksen lisäksi voit hyödyntää varaavaa takkaasi myös ruoanlaitossa.

Cooking_tulipesassa_1200px
 

Takka on ainoa lämmönlähde, joka luo myös tunnelmaa. Takkatulen seuraaminen on erityisen rentouttavaa ja hyvää vastapainoa digitaalisten ruutujen tuijottelulle. Jo pelkkä takkatulen ääni rauhoittaa monen mieltä. Ihmiset ovat kokoontuneet tulen ääreen jo aikojen alusta ja saaneet siitä turvaa ja viihdettä. Sama perinne jatkuu edelleen ja nyt jopa automaattisesti ohjattava varaava takka mahdollistaa sen kotioloissa.

Tulikivi varaava takka luo tunnelmaa
 

Säästä jopa tuhansia euroja

Katso Tulikivi-studioiden lämpimät kampanjaedut.

 

 

Varaavat Karelia takat

Kotimainen vuolukivi on materiaalina ilmeikäs ja muuntautumiskykyinen. Eri tavoin käsitellyt vuolukivipinnat ovat Tulikiven Karelia-malliston suola. Pinnan voi hioa sileäksi, urittaa, lohkoa tai saada rosoisen kimmeltäväksi vesileikkauksella. Ilmeikästä sisustukseen sopivaa varaavaa vuolukivitakkaa voi lämmittää puulla ja pelletillä valinnan mukaan ilman lisäosia. Suuret lasiluukut nostavat tulen näyttävästi esiin. Tulipesässä voi grillata ja laittaa ruokaa. Karelia takkaan on saatavana Senso-takkaohjain, joka opastaa takan käytössä ja huolehtii sen ilmansäädöistä.

PYYDÄ TARJOUS

Vuolukivi takka Karelia Saramo Nobile
 

Varaavat vuolukivitakat

Tyylikäs ja tehokas vuolukivitakka sopii niin kotiin kuin vapaa-ajanasuntoon. Tulikiven mallistossa on monen kokoisia varaavia takkoja, joista löytyy oikea vaihtoehto suoralle seinälle, tilanjakajaksi sekä huoneen kulmaan. Varaavia vuolukivitakkojamme on sekä selkeän suoralinjaisia malleja että koristeellisempia. Takka voidaan käsitellä valkeaksi helposti asennuksen yhteydessä tai myöhemmin jälkikäteen.

PYYDÄ TARJOUS

 

vuolukivi takka Harmaja
 

Varaavat Kermansavi takat

Kermansavi takat ovat moderneja varaavia keraamisia takkoja, jotka ovat sisustuksellisesti vertaansa vailla. Ilme on harmoninen, turvallinen ja kaunis luukku on upotettu pintaan, eikä näkyviä nuohousluukkuja tarvita. Perinteinen suomalainen käsityöläisyys on yhä vahvasti läsnä. Pinnan materiaalin voit valita monista vaihtoehdoista ja lukuisissa luonnonmukaisissa väreissä. Vaihtoehtoja löytyy monenlaisiin tilaratkaisuihin.

 

PYYDÄ TARJOUS

Kermansavi takka VAALA V4 grafiitinharmaa
 

Mikä on hyvä materiaali varaavassa takassa?

 

Vuolukivi on kotimainen luonnon tuote. Se on erittäin painavaa kivilaatua, jota Tulikivi louhii omilta louhoksiltaan Pohjois-Karjalan Juuasta. Painonsa ja lämmönjohtokykynsä ansiosta se on erinomainen materiaali takkoihin. Kun itse materiaali on painavaa ei takan ulkomittojen tarvitse olla niin suuret kuin kevyemmillä materiaaleilla, esim. tiilellä.

Tulikivi tulisijat - kotimainen tuote
 

Toinen hyvä vaihtoehto varaavan takan materiaaliksi on Tulikiven käyttämä keraaminen massa, joka valmistetaan korkeapolttoisesta keramiikkamurskeesta (80%)  ja sideaineena toimivasta puhtaasta, lämpöä kestävästä aluminaattisementistä. Kermansavi valumassamme on ekologista kierrätysmateriaalia, joka kestää paitsi korkeat lämpötilat myös suuret lämmönvaihtelut.

Tulikivi tulisija kotimainen tuote
 

Vuolukivi takkaleivinuunit

Tulikiven takkaleivinuunit ovat omaa luokkaansa keittiössä niin kotona kuin vapaa-ajan asunnolla. Erinomaisesti lämpöä varaava leivinuuni kypsyttää ruoan huolella ja pitää sen mukavan mehukkaana. Takkaleivinuuneissa on myös tilanjakajamalleja, joissa leivinuuni on joko sivulla tai takana.

Paistoaika on pitkä. Uunin ollessa kuumimmillaan paistat siellä vaikka pizzan ja yöksi voit jättää seuraavan päivän padan hautumaan pehmeälle jälkilämmölle, jota riittää aamuun asti. Puu-uunin aromi kruunaa aterian kuin aterian. Katso vinkkejä leivinuunin käytöstä sekä ruoanvalmistuksesta leivinuunissa videoistamme!

PYYDÄ TARJOUS

Tulikivi vuolukivi takkaleivinuuni TLU2000
 

Kermansavi takkaleivinuunit

Keraamiset takkaleivinuunit ja haudutusuunilliset takkamallit ovat mainioita ruoanlaitossa.

Jalanti on takkaleivinuuni, jonka leivinuunin voit sijoittaa mille tahansa takan seinistä: eteen, taakse tai kummalle vain sivuista. Leivinuunissa valmistat monipuolisesti ruokaa ja Jalanti toimii hyvin tilanjakajana keittiön ja olohuoneen välissä.

Mustio ja Lentua taas ovat haudutusuunilla varustettuja takkoja. Nimensä mukaisesti näissä takoissa haudot erilaiset pataherkut tai maukkaan puuron aamuksi.

PYYDÄ TARJOUS

Kemansavi takkalevinuuni Jalanti hiertopinta
 

Vuolukivi leivinuunit, hellat ja liedet

Tulikiven leivinuunit, hellat ja liedet kypsyttävät ruoan huolella ja pitävät sen mehukkaana. Samalla kun lämmität kotiasi tai mökkiäsi hyödynnät leivinuunin tai hellan lämmön myös ruoanlaitossa. Puulämmitteinen leivinuuni tai hella on ehdoton suosikki alueilla, joilla on riski sähkökatkoista.

PYYDÄ TARJOUS

Tulikivi liesileivinuuni LLU1250
 

Millaiseen taloon varaavan takan voi laittaa?

Varaava takka soveltuu erilaisiin taloihin, myös matalaenergiataloihin. Koska varaava takka lämmittää tasaisesti, pysyy huonelämpötila miellyttävän lämpöisenä pitkän aikaa eikä lämpötila poukkoile kylmän ja tukahduttavan kuuman välillä.  Varaava takka säteilee lämpöä auringon lailla ja lämmittää näin ympärillä olevat ihmiset, eläimet, huonekalut ja rakenteet. Varaava takka ei kierrätä ilmaa ja huoneilma pysyy raikkaana. Lämmön tuntee myös lattiatasolla, eikä se karkaa suoraan kattoon. Tai piipusta ulos.

Tulikivi varaava takka käy matalaenergia taloihin
 

Kaipaatko lämpöä helposti ja nopeasti?

Kätevä kiertoilmatakka tai kamiina loihtii hetkessä tulta
ja tunnelmaa vaikkapa loma-asunnolle. Kysy nyt tarjous suosikkitakastasi!

 

Pielinen mallisto

Pielinen-sarjan Palas, Henka, Jokka, Juva, Kammi, Kelo, Lako ja Lamu ovat varaavia kiertoilmatakkoja. Niiden kiinnostavat, moniulotteiset vuolukivipinnat varaavat hyvin lämpöä, korostavat aidon luonnonkiven kauneutta ja tuovat kotiisi ripauksen pohjoisen eksotiikkaa.  Classic pintainen malli voidaan käsitellä myös valkoiseksi asennuksen yhteydessä tai myöhemmin jälkikäteen.

PYYDÄ TARJOUS

Tulikivi Pielinen kiertoilmatakka Lako
 

Kiertoilmatakat ja kamiinat

Tulikiven kiertoilmatakat ja kamiinat lämmittävät ympäröivän tilan nopeasti. Vuolukivipintaiset myös varaavat jonkin verran lämpöä. Mitä enemmän vuolukiveä pinnassa on, sitä paremmin takka varaa lämpöä.

PYYDÄ TARJOUS

Tulikivi vuolukivi kiertoilmatakka Kaira
 

Mittatilausmallisto

Jos et löydä mallistostamme juuri mieleistäsi uunimallia, älä huolestu. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksilöllisiäkin toiveitasi. Kerro siis meille, millaisen uunin haluat. Unelmien uuni voi olla muunnelma jostain vakiomallista tai kokonaan uusi, asiakkaan luonnosten perusteella valmistettu tulisija. Mittatilauspalvelussakaan emme tingi puhtaan palamisen vaatimuksista emmekä riittävästä massasta, koska uuni on ennen kaikkea lämmönlähde. Eikä aikaakaan, kun voit jo lämmittää ensimmäisen pesällisen ikiomassa mittatilausuunissasi.

Toteuta näköisesi tulisija!

PYYDÄ TARJOUS

Tulikivi mittatilaustakka Koli
 

Hyödynnä tulisijan lämpö

 

Vesilämmitysjärjestelmällä tasainen lämpö

 

Takkaa asennettavalla vesilämmitysjärjestelmällä lämmität tasaisesti koko kotia. Lämpöä varataan osin veteen, joten takan pinta ei kuumene yhtä lämpimäksi kuin normaalikäytössä. Voit siis nauttia takkatulen tunnelmasta lähes koko vuoden ja pitää huonelämpötilan miellyttävänä.

Lue lisää vesilämmitysjärjestelmästä nettisivuiltamme.

Kermansavi takka Nuuta valkoinen
 

Takkakokkausta Cooking tuotteilla

Tulikivi Cooking -sarja on innovatiivinen ruoanlaittooon suunniteltu tuotesarja. Cooking-tuotteissa käytetään täydellisesti hyödyksi vuolukiven erinomaiset ominaisuudet niin lämmönvarauskyvyn, kuin kylmänjohtavuudenkin avulla. Tuotteita voi käyttää ruoan kuumentamiseen ja viilentämiseen.

Cooking-tuotteet on tilattavista verkkokaupastamme sekä lähimmältä Tulikivi-studiolta.

Verkkokauppa

Tulikivi varaava takka Karelia mallisto Cooking tuotteet
 

Käyttöohjeita ja vinkkejä

Tulikiven takat on suunniteltu niin, että niissä on kätevä laittaa myös ruokaa.
Takkakokkauksen resepteissä vain oma mielikuvitus on rajana! 

 

Hyödynnä lämpö

Tulisijan lämmössä syntyvät niin pizzat kuin slow cooking- ruoat, kuten padat ja puurot, ja vaikka suussasulavat leivonnaiset.

 

 

 

 

Tulikivi blogi
small_tehtysuomessa_madein_sininen_rgb

Julkaisemme blogeja takoista,  kaminoista, kiukaista, kivitasoista ja -laatoista, ruuanlaitosta, ympäristövaikutuksista, takkaremonteista, uunimestareista ja studioista.
Avainlippu-tunnuksemme kertoo tavoitteestamme tehdä hyvää asiakkaalle, ympäristölle sekä Suomelle. 

 

4 min read

Varaava takka säästää satoja euroja vuodessa

Takka nostaa tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Se on ainoa sähköstä riippumaton lämmitysmuoto. Asiantuntijamme...

4 min read

Ruoanlaitto takassa on helppoa ja ekologista

Talvipakkasilla takkaa tulee lämmitettyä useamman kerran viikossa, ja muinakin vuodenaikoina tuleen on mukava...

3 min read

Tulikiven purkupalvelu helpottaa takkaremonttia

Tulitikut käteen -palvelu tekee uuden tulisijan hankkimisen helpoksi ja mukavaksi. Kun ammattilainen hoitaa prosessin...

3 min read

Takan asennus jälkikäteen on mahdollista ja vieläpä helposti!

Tulisija on monella tapaa hyödyllinen ja sitä voidaan käyttää muuhunkin kuin kodin lämmitykseen. Lämmitysmuotona...

4 min read

Uudista vuolukivitakka pinnoittamalla se valkoiseksi

Valkoinen vuolukivitakka, mahdottomuus vai mahdollisuus? Sisustuksen ajaton väri on valkoinen ja se sopii myös...

3 min read

Paloilman johtaminen takkaan tulisi huomioida jo suunnitteluvaiheessa

Nykyaikaiset talot ovat erittäin tiiviitä ja energiatehokkaita. Käytännössä kaikissa taloissa on koneellinen...

 

Osta nyt ja maksa joustavasti erissä

Tulisijan hankinta on iso asia. Hankinnasta on kuitenkin hyötyä ja iloa pitkäksi ajaksi. Onneksi kaikkea ei tarvitse maksaa kerralla pois, vaan voit hyödyntää joustavaa Tulikivi-rahoitusta ja maksaa sinulle sopivissa erissä. Rahoitusta voit käyttää niin uuden tulisijan, kiukaan tai kivitasojen hankintaan.

 

Lue lisää Tulikivi-rahoituksesta sivuiltamme.

Tulikivi Karelia Raita valkoinen
 

Uusimmat kuvastomme

Pullan paistoa leivinuunissa. Kokkausta takassa. Takkatulen tuijotusta pimeinä syysiltoina. Kiertoilmatakalla nopeasti lämpöä kotiin. Haaveissasi joku näistä, lataa viimeisimmät kuvastomme nettisivuilta valinnan avuksi.

Tulikivi tulisijat - lataa uusimmat kuvastot
 

Jätä tarjouspyyntö

Otamme yhteyttä sinuun ja aloitetaan keskustelu uuden tulisijan hankinnasta.