Hae sivustolta
  Tulikiven luonnonkivilaattojen ja -mosaiikkien asentaminen

   

  Luonnonkivilaattojen asennusohje

   

   

  Laatoitusalusta

  Ohje koskee luonnonkivilaatoituksia, kun laatoitusalustana on TT-laatta, ontelolaatta, paikallavalulaatta tai maanvarainen betonilaatta.

  Laatoitettavan alustan tulee olla puhdas, mahdollisimman jäykkä, tasainen ja liikkumaton. Alustassa ei saa olla laattojen kiinnipysymistä heikentäviä tai aiheuttavia aineksia. Kutistuman kannalta suositellaan, että laatoitusalustan suhteellinen kosteus on korkeintaan 80%.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Kiinnitys- ja saumauslaasti

  Kiinnityssysteemin muodonmuutoskyvyn parantamiseksi kiinnityslaastin alla voidaan käyttää laakerointi kerrosta. Laakerointikerros voi olla esimerkiksi märkätiloihin tarkoitettu vedeneristysmassa.

   

  Laattojen kiinnitys tehdään tarkoitukseen sopivalla laastilla. Laatoitus kiinnitetään alustaan laastilla, tarkistetaan tasoitteen ja vedeneristeen yhteensopivuus käytettävän laastin kanssa.

   

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Kiinnitys- ja saumausaineet eivät saa aiheuttaa värivikoja laattoihin tai saumoihin. Laatat asennetaan siten, että saadaan aikaan luja laattojen, alustan ja kiinnitysaineen tartunta. Tartuntapinnoilla ei saa olla pölyä tai muita tartuntaa heikentäviä epäpuhtauksia.

   

  Laastin avoaika ei saa ylittyä. Avoajan ylittyminen johtaa puutteelliseen tartuntaan. Kiinnityslaastin tulee täyttää laatan pinta.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Calacatta Arni valloittaa sydämiä kivitasona

  Terrazzo komposiittikivitasot ja -laatat ovat uusin trendi sisustuksessa.
  Pyydä mallipalat tai tarjous Terrazzo tasosta tai laatoituksesta Tulikivi myyjältä.

  PYYDÄ TARJOUS

   

  Laattasaumat

   

  Laattojen välisen sauman leveys on yleensä 2-3 mm. Laastilla kiinnitetyt laatat saumataan aikaisintaan 1-3 vuorokauden kuluttua asentamisesta.

   

  Saumaustyön jälkeen laatat puhdistetaan, ennen kuin saumausaine ehtii kovettua laattaan.

   

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Liikuntasaumat

  Liikuntasaumat sijoitetaan aina rakennuksen rungon liikuntasauman kohdalle, aina pystyrakenteen ja lattian liitoskohtaan ja aina kohtiin, joissa on odotettavissa rakenteiden liikkeitä.

   

  Elastisista saumausaineista ei saa vapautua liuottimia tai rasva-aineita, jotka tunkeutuvat kiveen ja värjäävät kiven märän näköiseksi. Elastisia saumausmassoja liikuntasaumoihin käytettäessä on varmistettava, että ne soveltuvat luonnonkivien kiinnitykseen ja saumaukseen.

   

  Noudata laastinvalmistajan ohjeita ja muista laattojen suojauskäsittely.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Mosaiikkilaattojen asennus

  Luonnonkivimosaiikkilaatat on sidottu toisiinsa alapuolisella lasikuituverkolla. Luonnonkivimosaiikkeja voidaan käyttää sisä-, märkä- ja ulkotiloissa, varmista kuitenkin mosaiikin soveltuvuus ajateltuun tarkoitukseen.

   

  Kutistuman kannalta suositellaan, että laatoitusalustan suhteellinen kosteus on korkeintaan 80%. Laatoitusalustan tulee olla puhdas ja ehdottaman tasainen. Laastikamman hammastus tulee olla laatoille sopiva, esim. 6x6 mm. Kiinnityslaastin tulee olla riittävän jäykkää, etteivät laatat valu. Kiinnityslaastin tulee täyttää laatan pinta eli laastin tartuntapinta-ala tulee olla 100% kaikissa olosuhteissa.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen ja mosaiikkien asennusohje
   

  Laastin avoaika ei saa ylittyä. Varmista laattojen asentojen hienosäätö ja kiinnittyminen / tarttuminen kiinnityslaastin korjausaikana esim. saumauskumin avulla painamalla laatat seinään, laatat eivät saa jäädä kellumaan laastiharjanteiden varaan.

   

  Muista oikea kiinnityslaastin väri. Noudata laastin valmistajan laatoitusohjeita. Mosaiikkien saumauksessa tulee noudattaa laastinvalmistajan saumausohjeita.

   

  Laastilla kiinnitetyt mosaiikit saumataan aikaisintaan 1-3 vuorokauden kuluttua asentamisesta. Saumaustyön jälkeen mosaiikit puhdistetaan huolellisesti useampaan kertaan, ennen kuin saumausaine ehtii kovettua mosaiikin pintaan.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen ja mosaiikkien asennusohje
   

  Kiinnitys- ja saumausaineet

  Kivilajeille tyypilliset värisävyt voivat vaihdella toimitettavan kivierän välillä. Jotta värivaihtelujen tasaisuus voidaan varmistaa, kannattaa kivilaatat sekoittaa keskenään.

   

  Varmista ennen laattojen asentamista, että pohja on tasainen, kuiva ja puhdas. Vaaleiden ja läpikuultavien luonnonkivilaattojen kiinnityksessä käytetään valkoisesta kiinnityslaastia.

  Esim. Mapei Keraflex S1 valkoinen tai Weber vetonit RFR.Tummempien laattojen kiinnitykseen voidaan käyttää harmaasta kiinnityslaastia.

  Esim. Mapei Keraflex S1 harmaa tai Weber vetonit RF

  Tulikivi luonnonkivilaattojen ja mosaiikkien asennusohje
   

  Saumaus tehdään asennuksen kuivuttua, aikaisintaan seuraavana päivänä. Laattojen saumaukseen käytetään saumauslaastia. Luonnonkiven elastisiin saumauksiin sopii luonnonkivisilikoni. Muun käytettävän silikonin soveltuvuus luonnonkivelle on varmistettava.

  Esim. Mapei tai Mira luonnonkivisilikoonit

   

  Huom. Etikkapohjaiset saniteettisilikonit eivät sovellu luonnonkiven kiinnitykseen, saumaukseen tai kittaukseen.

   

  Ohjeet ovat suuntaa-antavia. Ennen tuotteiden käyttöä on varmistuttava siitä, että tuote sopii käyttökohteeseen. Tarkemmat ohjeet löytyvät valmistajien tuotekorteista.

  Tulikivi luonnonkivilaattojen asennusohje
   

  Viimeisimmät kuvastot ladattavissa

   

  Tutustu uusimpiin kuvastoihimme lataamalla kuvasto koneellesi. Samalla kannattaa lukea viimeisimmät blogimme tulisijoista, kiukaista ja sisustuskivistä.

  Lataa uusimmat Tulikivi kuvastot
   

  Jätä yhteydenottopyyntö

  Jäikö joku asia vielä mietityttämään, lähetä meille viestiä, niin jutellaan asiasta.