Hae sivustolta
  Puhdistus, huolto ja hoito-ohje Keraamiset tulisijat

   

  Puhdistus, huolto ja
  hoito-ohje Keraamiset tulisijat

   

   

  Muista säännöllinen nuohous

  Tulisija täytyy nuohota säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. Tulisijan nuohouksessa on aina noudatettava kansallisia, alueellisia ja paikallisia määräyksiä ja se on syytä jättää ammattilaiselle, vaikka määräykset eivät sitä edellyttäisikään.

   

  Avaa nuohousluukut huolellisesti, etteivät niissä olevat tiivisteet vaurioidu. Nuohouksen jälkeen varmista, että nuohousluukut ja tuhka-astia tulevat kunnolla paikoilleen. Sulje huoltoluukku.


  Puhdistettaessa tulisijan on oltava ehdottomasti kylmä. Suositeltavaa on pyytää nuohoojaa puhdistamaan tulipesä nuohouksen yhteydessä. Tutustu tulisijan käyttöohjeeseen.

   

  Huolla tulisija säännöllisesti

  Puhdista tulipesä tuhkasta ennen jokaista lämmityskertaa. Tarkista, ettei tuhkalaatikko ole täynnä ja tyhjennä se mikäli tarpeen. Tuhkalaatikon tyhjennyksen yhteydessä tuhkalaatikon alusta kannattaa puhdistaa, ettei irtotuhkaa kasaudu laatikon alle. Puhdista myös luukun alaosa. Jos käytät imuria, on siihen ehdottomasti hankittava tuhkan imurointiin tarkoitettu lisävaruste.

   

  Turvallisuussyistä tee huoltotoimenpiteitä vain, kun takka ja tuhka ovat kunnolla jäähtyneitä. Huomioi käyttöohjeessa olevat mahdolliset tuotekohtaiset ohjeet.

   

  Tulisijan asennuksen, käytön, nuohouksen ja käytettävän polttoaineen suhteen on aina noudatettava kansallisia ja paikallisia määräyksiä.

  UM_GROUP4_03 tarkista tuhkalaatikko 600x600px
   

  Keraamisten laattojen puhdistus

   

  Keraamisen tulisijan laattapinta kannattaa puhdistaa, kun tulisija on kylmä. Laatta on helppo puhdistaa kostealla pyyhkeellä. Liikaa vedenkäyttöä on varottava, koska saumausaine on huokoista ja saattaa kuivua läikikkääksi.

   

  DECO_JALANTI_1800_V4_musta_mustaluukku_14_1200px
   

  Hiertopinnan puhdistus

   

  Takan hiertopinnoille toimivin ratkaisu noen ja muiden tahrojen poistoon on pintojen uudelleen hionta, hiertäminen ja maalaus. Pinnoitteen värikoodin saa Tulikiven teknisestä palvelusta puh. 0403 063 002 tai sähköpostilla tekninen.palvelu@tulikivi.fi.

  Tulikivi_DECO_JALANTI_2100_V1_hierto04_hopealuukku
   

  Haudutusuunin puhdistus

   

  Haudutusuuni kannattaa puhdistaa säännöllisesti kostealla liinalla, kun laatat ovat jäähtyneet. Tarvittaessa voi käyttää muovista hankaussientä. Metalliset hankaussienet vahingoittavat laattapintaa.
  DECO_LENTUA_2100_V4_valkoinen_hopealuukku_14_900x600px
   

  Luukun lasin puhdistus

   

  Tulikivi-tulisijojen luukut on suunniteltu siten, että ilmavirtaus huuhtelee lasia sisältäpäin pitäen sen kirkkaana. Mikäli lasipintaan kuitenkin tarttuu esim. huonon vedon takia nokea, kannattaa se puhdistaa heti, kun tulisija on jäähtynyt.


  Vanha, toimiva konsti on, että kosteaan rättiin otetaan tuhkaa ja pyyhitään lasi sillä. Kodin puhdistusaineet, joiden pH-arvo on vähintään 12, ovat myös varsin hyviä. Rautakaupat myyvät tuotteita tähän tarkoitukseen. Käytä suojakäsineitä ja huuhtele lasi puhtaalla vedellä puhdistuksen jälkeen.

  Tulikivi luukun lasin puhdistus
   

  Kuumeneeko keraamisen takan pinta lämmityksen aikana?

  Kyllä, mutta kuorirakenteen ansiosta pinta ei lämpene normaalikäytössä polttavan kuumaksi, vaan jää alle 70 asteen. Metalliosat ja luukun lasi kuumenevat enemmän.


  medium_Habitare_62243_iPad
   

  Miten koneellinen ilmanvaihto vaikuttaa takan toimintaan?

  Takan toiminnan edellytys on riittävä korvausilman saaminen puhtaan palamisen onnistumiseksi. Koneellinen ilmanvaihto tulee aina säätää siten, että huoneiston alipaine ei ole liian suuri. Hyvän palamisen varmistamiseksi ilmanvaihto tulee varustaa takkakytkimellä tai huolehtia muuten riittävästä korvausilmasta. Katso tarkemmat ohjeet Paloilmaohje esitteestä käyttöohjeet sivulta.

  DECO_JALANTI_2100_V4_sinkinharmaa_hopealuukku_14_900x600px
   

  Voiko takan saada toimimaan huomioimatta ilmanvaihdon säätöjä?

  Kyllä voi. Erityisesti uudisrakennuksissa, kun korvausilman tuonti otetaan huomioon suunnittelussa. Kysy ohjeita lähimmästä Tulikivi studiosta.


  DECO_KALLA_1800_V4_suklaanruskea_mustaluukku_14_600x400px
   

  TULIKIVI TUOTTEIDEN VARAOSAT HELPOSTI VERKKOKAUPASTAMME

  TILAA VERKKOKAUPASTA

   

  Pitääkö tulisijan hankkimiseen kysyä jostain lupa?

  Tulisijan rakentaminen on aina luvanvarainen toimenpide. Ota yhteyttä kotikuntasi rakennusvalvontatoimistoon. Saneerauskohteissa, joissa vaihdetaan vanhan takan tilalle uusi, ei lupaa tarvita.

   

  Mistä tiedän sopiiko haluamani takkamalli kotiini?

  Tulikivi-studiot eri puolella Suomea opastavat sinua kaikissa tulisijan hankintaan ja valintaan liittyvissä kysymyksissä. Keskeisiä huomioitavia asioita ovat takan teho suhteessa käyttötarkoitukseen ja lämmitettäviin tiloihin, korvausilman huomioiminen, takan alustan kestävyys ja hormin läpivientien varmistaminen.

   

  Millainen perustus tulisijalle?

  Tulikiven keraamisten takkojen perustus tehdään valmiin lattiapinnan tasoon max. -10 mm. Perustuksen on oltava suora, palamaton, kiviaineinen ja sen on oltava riittävän kantava takan ja hormin painolle. OTA HUOMIOON RAKENTAMISMÄÄRÄYKSET.


  Uuden takan hankkijan on syytä ottaa yhteyttä rakennuspaikkakunnan rakennus- ja paloviranomaisiin. Lisätietoja tulisijoista antaa myös tehtaan tekninen neuvonta puh. 0403 063 002, sähköposti tekninen.palvelu@tulikivi.fi.

  Asiakas vastaa siitä, että tulisijan paikka täyttää kaikki paloturvallisuus- ja rakentamismääräykset ja tulisijakohtaiset suojaetäisyydet.
  Tulikivi-uunimestari auttaa tarvittaessa käymällä etukäteen katsomassa tulisijan asennuspaikan.

  DECO_KALLA_DUO_1800_V4_lattekahvinbeige_mustaluukku_14_900x600px
   

  Pitääkö takka asentaa itse paikoilleen?

  Kaikki Tulikiven keraamiset tulisijat toimitetaan asennettuina. Asennuksesta vastaavat valtuutetut ammattitaitoiset uunimestarit.

  Tulikivi uunimestari asentaa ammattitaidolla tulisijat, hormit ja sisustuskivet
   

  Voiko hormiliitoksen tehdä tulisijan päältä?

  Useimmat takat voidaan liittää hormiin myös uunin päältä. Tarkista mallikohtainen hormiliitos tuotekortilta tai myyjältäsi.
  Hormiliitos voidaan toteuttaa myös tarvittaessa, ylhäältä, sivulta tai takan takaa. Klikkaa tästä tarkempiin hormiliitosohjeisiin.

  Tulikivi keraaminen tulsija Kalla v5 grafiitinharmaa
   

  Polttopuut

  Keraamisissa tulisijoissa voi polttaa kaikkia puulajeja. Käytä kuitenkin vain kuivaa puuta, jonka kosteus on 15-20%. Poltettavat puut kannattaa tuoda edellisenä päivänä huoneen lämpöön, jolloin ne lämpiävät ja puiden pinta ehtii kuivahtaa. Käytä klapeja, joiden läpimitta on 5-15 cm. Suositeltava polttopuun pituus on takoissa 33 cm, takkaleivinuuneissa 33 – 50 cm.

   

  Tulisijassa poltettava puumäärä lämmityskertaa kohti on maksimissaan noin 1 kg/100 kg tulisijan massaa kohti. Esimerkiksi 1000 kg painavassa tulisijassa voidaan polttaa 10 kg puita/lämmityskerta. Puut voidaan polttaa kolmessa erässä.

  Koivu_4kg_RGB_400x400px
   

  Voinko polttaa pellettiä Jalannin takassa?

  Jalannissa ei voi polttaa pellettiä. Jalannin sekä muissa keraamisissa takoissa voidaan polttaa vain puuta. Tulikivellä ei ole lisävarusteena pellettiarinaa keraamisiin takkoihin ja takkaleivinuuneihin.

  Tulikivi Jalanti takkaleivinuuni
   

  Voiko takan rakentaa kerrostaloon?

  Asia on selvitettävä tapauskohtaisesti. Uusiin kerrostaloihin tulisijan rakentaminen on
  yleensä mahdollista vain ylimpiin kerroksiin.

   

  Tulisijaa ei ole tarkoitettu roskien eikä muun jätteen polttoon.

  Älä käytä nestemäisiä polttoaineita tulisijan sytytykseen.

   

  Viimeisimmät Tulikivi kuvastot

   

  Tilaa uusimmat Tulikivi kuvastot sähköpostiisi. Tutustu rauhassa kotisohvalla ja tule juttelemaan Tulikivi-studiolle sinulle sopivasta ratkaisusta. Lukaise myös viimeisimmät blogimme tulisijoista, kiukaista ja sisustuskivistä.

  Tilaa sähköpostiisi uusimmat Tulikivi kuvastot
   

  Jäikö joku kysymys vielä avoimeksi,

  jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme asiaan.